OCP-Kindercoaching voor OCP coaches

Tijdens de opleiding krijg je een theoretische achtergrond aangeboden over de ontwikkeling van het kind en over de problemen die daarmee gepaard gaan. Je krijgt zicht op courante afkortingen van diagnoses die vandaag de dag veel te vaak aan kinderen toegekend worden.

Je krijgt inzichten en technieken om de rol van de ouders tijdens het coachingtraject te duiden en hen te betrekken bij het traject dat hun kind aflegt.

Verder leer je een schat aan speelse oefeningen waarmee je een kind op zijn gemak kan stellen, zodat het zich kan openstellen voor jou en voor de coaching.

Natuurlijk oefen je de OCP-methodiek in, aangepast op kindermaat.

Het doel van deze opleiding is dat je na het beëindigen ervan jezelf helemaal klaar voelt om kinderen met OCP te begeleiden.

Deze opleiding is voorbehouden voor actieve OCP-coaches.

De trainers

De opleiding wordt gegeven door een team van vijf trainers. Elk van hen heeft een jarenlange ervaring in het werken met kinderen. In de opleiding brengen zij inhoud vanuit hun opgebouwde kennis en vaardigheden.  Hierdoor ervaren de deelnemers deze opleiding als heel rijk en waardevol.

Het team:

  • Ann Verlooy
  • Bieke Demeulenaere
  • Elfje Godderis
  • Ilse Peeters
  • Johan Stiers

 

Inoefenen

De deelnemers wordt gevraagd de aangebrachte vaardigheden in te oefenen in oefengroepen (1 keer per maand) en in hun dagelijks leven. Daarnaast gaan ze aan de slag met 2 oefencoachees.

Een oprechte beleving van de noodzaak & ethiek bij het coachen van kleine én grote mensen. Veiligheid, verbinding en er oprecht aanwezig zijn is al voedend! Oprechte aandacht heelt en dat is wat je doet met de oefeningen.
Marleen Deboeck