Je leven lang leren

Jezelf ontplooien begint bij HOI

Klaar voor een opleidingstraject dat je leven verandert? Het Ontwikkelingsinstituut gelooft dat persoonlijke groei samengaat met jouw capaciteit om die groei bij anderen te ondersteunen. Want als persoon sta je niet alleen: je beweegt je in een groter geheel waarop je, bewust of niet, een impact hebt. Kies je voor groei? Dan kies je voor een bewuste plaats in dat geheel. Onze opleidingen zetten je op de goede weg.

Thematische trainingen

Gelukkig zijn kan je leren

Bekijk opleiding

Een boeiende 7 daagse opleiding voor persoonlijke groei en ontwikkeling om weer gelukkig en stevig in het leven te staan.

Het basisprincipe is dat je jouw leven kan veranderen, als je maar bereid bent om het verleden los te laten en om anders te denken. Met de gedachten die we denken en de woorden die we spreken creëren we onze ervaringen alsook onze toekomst.

In deze transformerende training leer je hoe je dat doet. Het is een ontdekkingsreis naar jezelf zodat jij je innerlijke kracht weer kan toelaten. Het is een kans om jezelf beter te leren kennen, innerlijke rust te vinden, en om meer van jezelf te gaan houden. Zelfwaardering, zelfvertrouwen en liefde voor jezelf én voor anderen staat centraal.

De Stal
26 april 2023 - 09:30
Kortlopende trainingen

Transformeer je leven

Bekijk opleiding

Ontdek de kracht van bewuste zelfzorg voor een sterke en evenwichtige binnenwereld

Ben je op zoek naar manieren om dichter bij jezelf te komen en jouw potentieel te ontketenen? Wil je in harmonie leven met jezelf en de wereld om je heen? Dan is deze workshop absoluut iets voor jou.

Want in deze eendaagse workshop ontdek je de krachtige tool van de schatkist, die je helpt om op een authentieke manier in contact te komen met jezelf en in flow te leven.

Door je bewuster te worden van je eigen gedrag en te reflecteren op je binnenwereld, leer je hoe je onverwerkte gebeurtenissen en denkpatronen overwint en meer zelfvertrouwen opbouwt.

De Kluizerij
27 mei 2023 - 09:30
Perfectionismecoaching

Kinder- en jongerencoach met de OCP-methodiek

Bekijk opleiding

Deze complete opleiding geeft je alle tools om op een professionele manier met kinderen, jongeren en hun ouders aan de slag te gaan. Er is aandacht voor de rol en de benadering van de ouders. We kijken vanuit verschillende pedagogische visies naar de ontwikkeling van kinderen. We leren hoe we kinderen helpen hun eigenheid en zelfwaarde te ontdekken via de methodiek van de schatkist, en hoe ze over gevoelens en behoeftes kunnen communiceren.

Onze jaaropleiding kinder- en jongerencoach onderscheid zich van andere kindercoachopleidingen door de OCP-methodiek (Ontwikkelingsgericht Coachen van mensen met Perfectionisme ). Via deze methodiek krijgen we toegang tot het onderbewuste. Met OCP (enkel toegepast door OCP-coaches) worden kinderen en jongeren bevrijd van faalangst en perfectionisme. Zo kunnen ze zichzelf weer helemaal oké vinden zoals ze zijn en vrij en blij in het leven staan. 

De Kluizerij
21 oktober 2023 - 09:30