Je leven lang leren

Jezelf ontplooien begint bij HOI

Klaar voor een opleidingstraject dat je leven verandert? Het Ontwikkelingsinstituut gelooft dat persoonlijke groei samengaat met jouw capaciteit om die groei bij anderen te ondersteunen. Want als persoon sta je niet alleen: je beweegt je in een groter geheel waarop je, bewust of niet, een impact hebt. Kies je voor groei? Dan kies je voor een bewuste plaats in dat geheel. Onze opleidingen zetten je op de goede weg.

Perfectionismecoaching

Kinder- en jongerencoach met de OCP-methodiek

Bekijk opleiding

Deze complete opleiding, het Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme en faalangst (OCP) bij kinderen en jongeren, geeft je alle tools om op een professionele manier met kinderen, jongeren en hun ouders aan de slag te gaan.

Er is aandacht voor de rol en de benadering van de ouders. We kijken vanuit verschillende pedagogische visies naar de ontwikkeling van kinderen. We leren hoe we kinderen helpen hun eigenheid en zelfwaarde te ontdekken via de methodiek van de schatkist, en hoe ze over gevoelens en behoeftes kunnen communiceren.

Via de magische cirkel en de OCP-methodiek - Ontwikkelingsgericht coachen van mensen met perfectionisme - krijgen we toegang tot het onderbewuste. Zo leren kinderen en jongeren zichzelf helemaal oké te vinden zoals ze zijn. Zo groeit basisinzicht in het belang en de werking van systemen.

Koningsteen center
22 oktober 2022 - 09:30
KMO-portefeuille