Je leven lang leren

Jezelf ontplooien begint bij HOI

Klaar voor een opleidingstraject dat je leven verandert? Het Ontwikkelingsinstituut gelooft dat persoonlijke groei samengaat met jouw capaciteit om die groei bij anderen te ondersteunen. Want als persoon sta je niet alleen: je beweegt je in een groter geheel waarop je, bewust of niet, een impact hebt. Kies je voor groei? Dan kies je voor een bewuste plaats in dat geheel. Onze opleidingen zetten je op de goede weg.

Perfectionismecoaching

Bevrijd jezelf van perfectionisme: Workshop & Coachingstraject

Bekijk opleiding

Dit programma combineert de kracht van een tweedaagse workshop met een individueel coachingtraject. Het is speciaal ontworpen voor mensen die zichzelf herkennen in de kenmerken van perfectionisme en de negatieve gevolgen ervan ervaren. Als perfectionisme je leven overschaduwt, kan het leiden tot stress, burn-out en andere gezondheidsproblemen. Het belet je om volledig te ontspannen, jezelf te zijn en ten volle van het leven te genieten.

Ons doel is je te helpen deze cyclus te doorbreken, zodat je een leven kan leiden dat gekenmerkt wordt door rust, authenticiteit en plezier, in plaats van constante druk en ontevredenheid.

 

't Zaaltje
14 oktober 2023 - 10:00
Perfectionismecoaching

Kinder- en jongerencoach met de OCP-methodiek

Bekijk opleiding

Deze complete opleiding geeft je alle tools om op een professionele manier met kinderen, jongeren en hun ouders aan de slag te gaan. Er is aandacht voor de rol en de benadering van de ouders. We kijken vanuit verschillende pedagogische visies naar de ontwikkeling van kinderen. We leren hoe we kinderen helpen hun eigenheid en zelfwaarde te ontdekken via de methodiek van de schatkist, en hoe ze over gevoelens en behoeftes kunnen communiceren.

Onze jaaropleiding kinder- en jongerencoach onderscheid zich van andere kindercoachopleidingen door de OCP-methodiek (Ontwikkelingsgericht Coachen van mensen met Perfectionisme ). Via deze methodiek krijgen we toegang tot het onderbewuste. Met OCP (enkel toegepast door OCP-coaches) worden kinderen en jongeren bevrijd van faalangst en perfectionisme. Zo kunnen ze zichzelf weer helemaal oké vinden zoals ze zijn en vrij en blij in het leven staan. 

De Kluizerij
21 oktober 2023 - 09:30