Je leven lang leren

Jezelf ontplooien begint bij HOI

Klaar voor een opleidingstraject dat je leven verandert? Het Ontwikkelingsinstituut gelooft dat persoonlijke groei samengaat met jouw capaciteit om die groei bij anderen te ondersteunen. Want als persoon sta je niet alleen: je beweegt je in een groter geheel waarop je, bewust of niet, een impact hebt. Kies je voor groei? Dan kies je voor een bewuste plaats in dat geheel. Onze opleidingen zetten je op de goede weg.

Ontwikkelingsgericht coachen

Ontwikkelingsgerichte coachopleiding - Essentials

Bekijk opleiding

Deze opleiding leert je de basis om op een professionele ontwikkelingsgerichte manier gesprekken te voeren met individuen. De opleiding is ontworpen als een effectieve training om gesprekken te structureren, op een efficiënte manier voortgang te boeken alsook om de vaardigheden en attitude van het ‘coachen’ te ontwikkelen.

Daarnaast biedt de opleiding ook een ontwikkelingspad voor jezelf. Je laat je inspireren om met jezelf en je levensuitdagingen om te gaan.

 

De Kluizerij
4 oktober 2024 - 09:30
KMO-portefeuille
Perfectionismecoaching

Kinder- en jongerencoach met de OCP-methodiek

Bekijk opleiding

Deze complete opleiding geeft je alle tools om op een professionele manier met kinderen, jongeren en hun ouders aan de slag te gaan. Er is aandacht voor de rol en de benadering van de ouders. We kijken vanuit verschillende pedagogische visies naar de ontwikkeling van kinderen. We leren hoe we kinderen helpen hun eigenheid en zelfwaarde te ontdekken via de methodiek van de schatkist, en hoe ze over gevoelens en behoeftes kunnen communiceren.

Onze jaaropleiding kinder- en jongerencoach onderscheid zich van andere kindercoachopleidingen door de OCP-methodiek (Ontwikkelingsgericht Coachen van mensen met Perfectionisme ). Via deze methodiek krijgen we toegang tot het onderbewuste. Met OCP (enkel toegepast door OCP-coaches) worden kinderen en jongeren bevrijd van faalangst en perfectionisme. Zo kunnen ze zichzelf weer helemaal oké vinden zoals ze zijn en vrij en blij in het leven staan. 

De Kluizerij
19 oktober 2024 - 09:30