Je leven lang leren

Jezelf ontplooien begint bij HOI

Klaar voor een opleidingstraject dat je leven verandert? Het Ontwikkelingsinstituut gelooft dat persoonlijke groei samengaat met jouw capaciteit om die groei bij anderen te ondersteunen. Want als persoon sta je niet alleen: je beweegt je in een groter geheel waarop je, bewust of niet, een impact hebt. Kies je voor groei? Dan kies je voor een bewuste plaats in dat geheel. Onze opleidingen zetten je op de goede weg.

Natuurcoaching

Intuïtief leiderschap, met de natuur als mentor

Bekijk opleiding
Heb je als leidinggevende nood aan herbronning en vernieuwing?

Duik in de stilte en ont-moet. Ontmoet jezelf, kom dichter bij je kern en word een inspirator voor je medewerkers!

Met de natuur als metgezel, inspiratiebron, spiegel en metafoor ga je op pad naar de natuurlijke en authentieke leider in jezelf. Je keert huiswaarts met een toolkit om via de natuur je eigen functioneren en dat van je team te optimaliseren.

Deze opleiding is uniek. Ze draait om passie, vertrouwen, verbinding, openheid, intuïtie, inspiratie, autonomie en zingeving. De natuur brengt je bij een natuurlijk leiderschap waardoor je meer rust, authenticiteit en plezier ervaart in je werk. 

PROGRAMMA:
13 oktober 2022 - 09:30
KMO-portefeuille
Perfectionismecoaching

Kinder- en jongerencoach met de OCP-methodiek

Bekijk opleiding

Deze complete opleiding, het Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme en faalangst (OCP) bij kinderen en jongeren, geeft je alle tools om op een professionele manier met kinderen, jongeren en hun ouders aan de slag te gaan.

Er is aandacht voor de rol en de benadering van de ouders. We kijken vanuit verschillende pedagogische visies naar de ontwikkeling van kinderen. We leren hoe we kinderen helpen hun eigenheid en zelfwaarde te ontdekken via de methodiek van de schatkist, en hoe ze over gevoelens en behoeftes kunnen communiceren.

Via de magische cirkel en de OCP-methodiek - Ontwikkelingsgericht coachen van mensen met perfectionisme - krijgen we toegang tot het onderbewuste. Zo leren kinderen en jongeren zichzelf helemaal oké te vinden zoals ze zijn. Zo groeit basisinzicht in het belang en de werking van systemen.

De Kluizerij
15 oktober 2022 - 09:30
KMO-portefeuille
Kortlopende trainingen

Gelukkig zijn kan je leren

Bekijk opleiding

Een boeiende 7 daagse opleiding voor persoonlijke groei en ontwikkeling om weer gelukkig en stevig in het leven te staan.

Het basisprincipe is dat je jouw leven kan veranderen, als je maar bereid bent om het verleden los te laten en om anders te denken. Met de gedachten die we denken en de woorden die we spreken creëren we onze ervaringen alsook onze toekomst.

In deze transformerende training leer je hoe je dat doet. Het is een ontdekkingsreis naar jezelf zodat jij je innerlijke kracht weer kan toelaten. Het is een kans om jezelf beter te leren kennen, innerlijke rust te vinden, en om meer van jezelf te gaan houden. Zelfwaardering, zelfvertrouwen en liefde voor jezelf én voor anderen staat centraal.

De Stal
19 november 2022 - 09:30