Blij je te leren kennen

Levenslang leren begint hier

Het Ontwikkelingsinstituut is al sinds 1995 specialist in NLP en coaching . We delen onze kennis en eigen ervaring met iedereen die wil investeren in persoonlijke groei en authenticiteit.

Over Het Ontwikkelingsinstituut

Het Ontwikkelingsinstituut is ervan overtuigd dat zelfontwikkeling nodig is om helemaal in je authenticiteit te komen. Pas dan kan je op een evenwichtige manier bijdragen tot de ontwikkeling van het geheel waartoe je behoort. Daarvoor bouwen we al meer dan twintig jaar aan een onderbouwde, ontwikkelingsgerichte methodiek. Die passen we toe en brengen we over op anderen in intensieve, ontwikkelingsgerichte opleidingen in NLP en coaching.

Onze missie: mensen ondersteunen om in hun authenticiteit te komen en van daaruit een verschil te maken in hun grotere geheel.

Wat ons uniek maakt?

  • We nemen een engagement op om mensen te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling.
  • We dragen bij aan de individuele ontwikkeling van mensen, brengen verbinding tot stand met anderen en leggen zo de link met de samenleving.
  • We willen een zinvolle, duurzame bijdrage leveren tot de kwaliteit van leven.
  • We kiezen voor intensieve opleidingen in plaats van snelle stoomcursussen. Enkel zo kunnen we mensen de basis meegeven waarop ze zelf een leven lang kunnen voortbouwen.
  • Wij geloven dat authentieke, hoogbekwame mensen het verschil kunnen maken dat de wereld vandaag nodig heeft. We geven hen de hefbomen om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld en toekomst.
  • Als locatie voor onze trainingen gaat onze voorkeur sterk uit naar domein Koningsteen. De zaakvoerders van dit domein kiezen immers resoluut voor kwaliteit en duurzaamheid. 

Geschiedenis

In 1995 startte Rudy Vandamme de School voor NLP, een van de eerste plekken waar over coaching en methodiek werd nagedacht. Van in het begin werden NLP-opleidingen verbonden met authentieke ontwikkeling van deelnemers.

In 1999 zette Rudy zijn visie door in de bvba Coaching & Co. Daarmee was hij de eerste op de Vlaamse markt om zich te concentreren op coaching: niet alleen om doelen te bereiken, maar vooral om identiteit te verbinden met doelen. Dat gebeurde toen al in zowel open opleidingen als bedrijfstrajecten.

In 2003 werd het ‘Handboek ontwikkelingsgericht coachen’ gepubliceerd. Het tekent de nadruk die we ook nu nog leggen op welgevormde ontwikkeling, aansluitend bij onze visie. Wanneer we mensen helpen om zelf sterke en gelukkige persoonlijkheden te worden, straalt hun kracht door op anderen, zowel privé als professioneel.

Marcel Hendrickx begon als trainer bij de toenmalige school voor NLP in 2005. In de jaren die volgden nam hij het management voor zijn rekening en later werd hij ook mede-eigenaar. Marcel begon in 2014 een strijd tegen perfectionisme in de maatschappij. Hij schreef het basiswerk over perfectionisme ‘Zeg me dat ik oké ben’, ontwikkelde OCP als coachingmethodiek om mensen te begeleiden in het loslaten van hun perfectionisme, en leidde ondertussen meer dan 120 perfectionismecoaches op die met deze methodiek werken.