NLP Practitioner

Deze basisopleiding NLP reikt je de methode, oefeningen en denkkaders aan om te doorgronden hoe communicatie werkt. Je leert je eigen patronen in denken, voelen en doen herkennen en komt op die manier tot betere zelfsturing.

 
 

Deze opleiding biedt:

  • een kennismaking met de emotionele en cognitieve vaardigheden die je nodig hebt om aan zelfsturing te doen en kwaliteitsvoller te communiceren;
  • nieuwe inzichten in de menselijke psychologie;
  • een professioneel kader om met andere mensen te werken;
  • de kans om een doorbraak te maken in je eigen leven; jezelf beter te leren kennen en veranderingen in je leven te ondersteunen;
  • een netwerk waarin je mensen leert kennen die persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden.
     
“Dit NLP-traject is voor mij een reis doorheen de tijd, een reis met mezelf. Onderweg ben ik mooie dingen tegengekomen, valkuilen en ergernissen maar vooral een groeipad. De metafoor van een ontluikende zonnebloem die het licht opzoekt is mijn krachtige waarheid. Dank hiervoor.”
Inez

Waarom beginnen met NLP?

NLP of neuro-linguïstisch programmeren is in de eerste plaats een bijzonder krachtig instrument om je eigen patronen te herkennen en bij te sturen.

Daarnaast is NLP ook een uitstekende toolkit voor iedereen die professioneel met mensen omgaat, zoals zelfstandigen, verkopers, therapeuten, hulpverleners, coaches, trainers, leraars enzovoort. Voor leidinggevenden is NLP een houvast wanneer ze medewerkers ondersteunen, aan hun attitude of mentaliteit werken, of veranderingen meemaken in de organisatiecultuur.

Voor coaches en andere hulpverleners is deze opleiding een goede basis om op voort te bouwen. Deze opleiding geeft genoeg technische en theoretische kennis mee om aan de slag te gaan. Verder specialiseren is natuurlijk altijd mogelijk.

“Voordat ik aan deze cursus begon, wou ik mijn kaart van de wereld aan eenieder opdringen. Al na een paar sessies zag ik in dat tegendraads zijn averechts werkt, net als in oosterse gevechtskunsten. Onbewust luister ik nu naar mijn inwendig stemmetje dat zegt: ‘het is wat het is’ en ‘aan de basis van elk gedrag ligt een positieve intentie’.”
Maryse

Therapeutische vragen

Opgelet: deze opleiding is geen therapie. Het gebeurt wel dat mensen in de loop van de opleiding in aanraking komen met hun eigen, individuele vragen. In dat geval is het wel mogelijk om daar met een aantal aanvullende, persoonlijke gesprekken op in te gaan. Op die manier kan je de opleiding zonder belemmering verderzetten.

Inoefenen

De deelnemers wordt gevraagd de aangebrachte vaardigheden in te oefenen in oefengroepen (1 keer per maand) en in hun dagelijks leven.

Startdata
25 oktober 2024 - 09:30
Duur
10 dagen - de volledige kalender vind je terug in de brochure (zie verder op deze pagina)
Vroegboekkorting
excl. btw € 1465
€ 1893.65 € 1772.65
Vereiste voorkennis

Geen