Zeg maar Marcel
Contacteer Marcel
marcel [at] hetontwikkelingsinstituut.be

Marcel
Hendrickx

Partner, trainer & coach

Marcel is zaakvoerder van Het Ontwikkelingsinstituut en geeft training in de opleiding perfectionismecoach en de complete ontwikkelingsgerichte coachopleiding. Zijn doel? Perfectionisme voorgoed de wereld uit helpen.

Van de banksector naar NLP

Marcels carrière speelde zich vooral af in de bankwereld. In 2000 behaalde hij zijn NLP Master Practitioner bij wat toen nog de School voor NLP was. Hij had de smaak te pakken en bouwde samen met Rudy Vandamme voort aan wat je vandaag kent als Het Ontwikkelingsinstituut. Intussen is Marcel internationaal erkend NLP-trainer en doet hij belangrijk onderzoek naar perfectionisme.

Perfectionismecoaching

Wie zich bezighoudt met perfectionisme, heeft Marcel vast al eens ergens zien spreken. De basis voor zijn interesse in perfectionismecoaching ligt in een trancecamp met Stephen Gilligan, de grondlegger van het werken met generatieve trance. Marcel heeft al meer dan 130 perfectionismecoaches opgeleid die verenigd zijn in de Beroepsvereniging voor Perfectionismecoaches. Een mooi resultaat dat toont waar Marcel voor staat: mensen kennis meegeven die hen in staat stelt om te groeien.

Wat je verder over Marcel moet weten

Zijn kracht: op een dynamische manier in verbinding treden met mensen. Zonder oordeel, met een enorme openheid.

Zijn grootste bron van geluk: Marcels tien kleinkinderen.

Perfectionisme komt voort uit een nuttige reflex: je wil het zo goed mogelijk doen voor anderen. Maar loop je daarin vast? Dan hol je jezelf voorbij.
Marcel