Opleiding tot Vitaliteitscoach en Corporate Vitality Manager

De opleiding tot Vitaliteitscoach of Corporate Vitality Manager volgen is een slimme keuze wanneer je wil werken aan het welzijn van mensen die kampen met aan levensstijl gerelateerde klachten en energieproblemen. Of wanneer je wil bijdragen aan het behoud van de vitaliteit van medewerkers in een organisatie.

Meerwaarden op twee niveau's: het bedrijf en de medewerkers

Want als Vitaliteitscoach of Corporate Vitality Manager leer je hoe je mensen helpt om hun levensstijl te verbeteren, om zo klachten en energieproblemen te verminderen. Hiermee lever je een waardevolle bijdrage aan het welzijn van individuen en het behoud van de vitaliteit van medewerkers in een organisatie.

Burn-out en langdurige ziekte zijn situaties die niemand wil meemaken. Ze leiden tot persoonlijk leed en een hoge financiële kost voor de organisatie. Als Vitaliteitscoach of Corporate Vitality Manager help je om dit te voorkomen.

Maar het voordeel van een goed functionerende vitaliteitsstrategie in een organisatie gaat verder dan alleen het voorkomen van burn-out en langdurige ziekte. Gelukkige medewerkers zijn gemotiveerder, werken efficiënter, blijven langer bij het bedrijf en trekken anderen mee in hun positivisme. Dit leidt tot een positieve werksfeer en een hogere productiviteit, wat weer goed is voor de organisatie.

Dus schrijf je nu in voor de opleiding tot Vitaliteitscoach of Corporate Vitality Manager en leer hoe je een waardevolle bijdrage levert aan het welzijn van mensen en het behoud van de vitaliteit van medewerkers in een organisatie.

Onderwerpen die uitgediept worden tijdens de training

Wil je leren hoe je stress opspoort en beheert bij jezelf en anderen?

Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen een organisatie?

Dan is de opleiding tot Vitaliteitscoach precies wat je zoekt:

 • In deze opleiding leer je alles over de belangrijke gezondheidspijlers, hoe je energie kunt beheren en hoe fysieke basisbehoeften van invloed zijn op ons welzijn.
   
 • We verkennen ook de impact van stress op ons brein en de psychologische factoren die meespelen in het behoud van onze vitaliteit. Je leert om te gaan met zelfkennis, gewoontes en patronen en hoe je deze kunt gebruiken om je vitaliteit te verbeteren.
   
 • Daarnaast krijg je tools aangereikt om een vitaliteitsscan te maken van een organisatie, een welzijnsvisie op te stellen en een vitaliteitsprojectplan te maken.
   
 • We leren ook hoe we mensen kunnen sensibiliseren voor het belang van vitaliteit en hoe we een vitaliteitswerkgroep opzetten voor het ondersteunen, meten van effecten en het lanceren van nieuwe initiatieven.
   
 • Tot slot leer je hoe je planmatig en procesmatig vitaliteitsprojecten begeleidt en hoe je organisatie-specifieke parameters integreert.
   
 • We werken ook aan de soft skills die nodig zijn om het proces te begeleiden, zoals ontwikkelingsgericht coachen en geweldloze communicatie.

Dus schrijf je nu in voor de opleiding tot Vitaliteitscoach en leer hoe je stress kunt opsporen, beheren en hoe je bijdraagt aan het behoud van de vitaliteit van medewerkers in een organisatie.

Naar wie richt deze opleiding zich ?

Deze opleiding richt zich naar HR-mensen, coaches en consultants die echt een verschil willen maken in bedrijven.

Deze opleiding leidt tot het Certificaat van Vitaliteitscoach en van Corporate Vitality Manager.

Een Vitaliteitscoach helpt mensen om hun vitaliteit te versterken. Als Vitaliteitscoach begeleid je mensen op fysiek, mentaal en emotioneel vlak en neem je de fysieke en mentale behoeften van je cliënten mee in je aanpak.

Een Corporate Vitality Manager of Chief Happiness Officer (CHO) wil burn-out en langdurige ziekte voorkomen in een organisatie en gemotiveerde, efficiënte medewerkers behouden met een positieve werksfeer. Als Chief Happiness Officer of Corporate Vitality Manager breng je de huidige situatie in je organisatie in kaart en pas je belangrijke inzichten, strategieën en praktische tips toe om geluk en zingeving proactief te beheren.

Startdata
5 mei 2023 - 09:30
Duur
6 dagen: 5 en 6 mei, 2 juni, 23 juni, 8 en 9 september
excl. btw € 1590
€ 1923.9
Groep
maximaal 16 deelnemers
KMO-portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. KMO’s en zelfstandigen krijgen op die manier tot 30 % korting.