Welkom in de natuur
Contacteer Ann
ann [at] hetontwikkelingsinstituut.be

Ann
Sterckx

Trainer, coach & onderzoeker

Ann Sterckx heeft masterdiploma's in psychologie en HRM en doctoreert vandaag aan de leerstoel Zorg & Natuurlijke leefomgeving van de Universiteit Antwerpen. Academisch onderbouwd is ze dus zeker, maar Ann heeft ook een talent om mensen in verbinding te stellen met hun innerlijke zelf, en zo hun echtheid naar boven te halen. Dat doet ze in haar eigen coachingpraktijk en als trainer in de opleidingen NLP en Natuurcoaching van Het Ontwikkelingsinstituut.

Diepe verbinding

Mensen begeleiden naar momenten van echte transformatie en diepe verbinding met elkaar, daar doet Ann het voor. Ze werd opgeleid door John Grinder, een van de grondleggers van NLP, en is gecertificeerd NLP-trainer, ontwikkelingsgericht coach en ecopsycholoog. Met NLP helpt ze mensen om veerkracht te ontwikkelen en zich te bekwamen in zelfsturing. En met natuurcoaching begeleidt ze mensen naar een herstel van hun verbinding met de natuur en het natuurlijke. Dat maakt gelukkig ... en is ook nog eens gezond.

Leesvoer

Ann heeft haar inzichten in ecopsychologie en natuurcoaching neergepend in een heel aantal artikels en boeken, waaronder het Handboek Natuurcoaching waarin ze haar eigen methodiek beschrijft: de Koraalwaaier, een manier om mensen te helpen hun innerlijke en uiterlijke verhouding met het natuurlijke te herstellen. De methodiek geeft handvatten voor betere zelfzorg en zorg voor de ander, de samenleving en de aarde.

Mensen zien openbloeien als een bloem: er is niets mooiers.
Ann Sterckx