Meditatie Natuurelement

Hoe zou het voelen om eens een hele week contact te maken met één specifiek natuurelement en te ervaren wat dat bij jou wakker maakt?

Misschien heeft dat paard dat altijd naar jou toekomt je wel iets te leren, of die prachtige boom die al maanden je aandacht trekt.

Wie weet wat vertelt je hond jou als je die een weekje volgt.

Of misschien vind je het best wel een leuke uitdaging om je te laten inspireren door de wolken, de regen, de boomwortels, de dauwdruppeltjes, de kou, de nacht….

 

Welk element je kiest doet er eigenlijk niet toe. Het belangrijkste is dat je intuïtief aanvoelt wat je aantrekt en het niet teveel beredeneerd. Welk element roept jou bijvoorbeeld nu op het moment dat je dit leest?

 

Neem tijdens je dagelijkse wandeling op jouw manier contact met dit element en voel wat het bij jou wakker maakt.  

Wat observeer je?

Waarvoor zou het een metafoor kunnen zijn?

Welke emotie of lichaamsgewaarwording maakt het bij jou wakker?

Welke boodschap geeft het jou?

Wat heb je zin om te doen met of bij dit element?

Tot wat inspireert het jou?

Je hoeft je uiteraard al die vragen niet te stellen, je kan ook gewoon aanwezig zijn bij het element en voluit genieten van het moment.

Het zou kunnen dat iedere dag andere details je aandacht trekken. Dat is allemaal OK. Vertrek gewoon zonder verwachtingen en noteer thuis kort wat het met je deed.

Herlees na een week je nota’s en voel zelf of je daar nog iets mee wil doen om je ervaring af te ronden. Je kan een gedichtje schrijven, een tekening maken, iets van het element mee naar binnen brengen, een foto trekken, je leerpunten delen met iemand anders… of er gewoon eens bij glimlachen. Wees vooral dankbaar voor de voorbije momenten samen.
 

Tips:

  • Je kan er dagelijks een kort ik-momentje van maken of het één keer uitgebreid doen tijdens een langere wandeling
     
  • In plaats van te werken met eenzelfde element, kan je ook werken met eenzelfde thema. Zo kan je bijvoorbeeld elke dag op zoek gaan naar wat de natuur je kan leren rond verbinding, zelfbescherming, loslaten, je plaats durven innemen, ziek zijn….
     

Enjoy!

Natuurcoaching oefening meditatie natuurelement