4-daagse masterclass voor loopbaancoaches

​Wil je als loopbaancoach nog beter structuur in je gesprek kunnen aanbrengen en wil je gebruik kunnen maken van de krachtige tools die NLP te bieden heeft, dan is deze opleiding iets voor jou!

Masterclass NLP voor loopbaancoaches – Voor wie?

Deze 4-daagse masterclass is bedoeld voor loopbaancoaches die zichzelf en hun klanten door middel van nieuwe inzichten en technieken verder willen ontwikkelen én (meer) diepgang willen in hun coachgesprekken. Dus begeleid jij mensen op het vlak van loopbaanontwikkeling en wil je hierin jouw deskundigheid versterken, schrijf je dan zeker in voor deze opleiding.

Doelgroep: loopbaanbegeleiders en -coaches, HR-professionals, HR-Business Partners, leidinggevenden en iedereen die wil werken aan talent en duurzaam HR-beleid en zich wil verdiepen in de kernelementen van NLP toegepast op loopbaancoaching. Dit is een specialisatie-opleiding en ervaring in het coachen van mensen is aanbevolen.

Wil je eerst investeren in een complete coachopleiding, kijk dan hier verder.

Masterclass NLP voor loopbaancoaches – Wat ga je leren?

Module 1: Inspireer en motiveer tot verandering

In deze eerste module verruim je jouw psychologisch inzicht met de belangrijkste NLP basismodellen. Verder verfijn je jouw eigen communicatievaardigheden en ontdek je hoe je jouw klant het best ondersteunt in zijn ontwikkelingsproces.

Je leert een techniek om jouw klant en/of jezelf in een vermogende stemming te brengen. Dit is erg handig om moeilijke situaties het hoofd te bieden en ook bij het opbouwen/ontwikkelen van een positieve/vermogende stemming die jouw klant nodig heeft in zijn veranderingsproces naar een nieuwe uitdaging.

Samengevat: je leert hoe je jouw klant kan inspireren en motiveren om in zijn eigen mogelijkheden te geloven.

 

Module 2: Structureer de vooruitgang naar het doel

Je ontdekt hoe je de aanmelding en het coachingsproces al bij aanvang in een duidelijke structuur giet, zodat je echt vooruitgang kunt boeken tijdens het traject.

Om vooruitgang te realiseren is het noodzakelijk om een duidelijk welgevormd doel te formuleren, en ook om het doel inspirerend te maken.

Je leert een excellente techniek om een doel structuur te geven, een vaag doel te onderzoeken en om vooruitgang te boeken door een sterk stappenplan.

Daarmee ondersteun je jouw klant door structuur te bieden bij het onderzoeken en vormgeven van zijn of haar veranderingsplan.

 

Module 3: Zet jouw coachee in beweging

Vraag je je ook wel eens af hoe het komt dat een coachee een doel voor ogen heeft, maar niet in beweging komt of steeds weer afhaakt?  Je leert hoe je je coachee zelf kunt laten ontdekken of een bedachte stap of doel voor dit moment de juiste is.  En te achterhalen wat er nog nodig is om het doel te bereiken.

Je leert je klant in kaart te brengen.

Je ontdekt hoe je makkelijk de beperkende overtuigingen vindt die jouw klant weerhouden om zijn/haar doel te bereiken. Welke waarden worden geschonden/niet aan voldaan en wat maakt dat hij/zij verandering zoekt?

Door na te gaan wat de drijvende waarden zijn, wordt het veel gemakkelijker voor de klant om te weten wat hij/zij zelf echt wil & om doelen te stellen .

Je wordt als coach bekwamer in vragen stellen, door meer zuivere taal te gebruiken.

Je leert hoe je je klant kan activeren wanneer hij/zij vastgelopen is door beperkende overtuigingen te herkaderen en/of je klant te laten herkaderen.

 

Module 4: Ruim belemmeringen op

Coachees kunnen heel onzeker zijn over zichzelf of hun professionele toekomst. Soms lijken zij zichzelf in de weg te zitten met hun eigen gedachten. Hoe werkt dit en wat kan jij hiermee als loopbaancoach? Je leert hoe je deze belemmerende gedachten boven water krijgt en daarop door te vragen, zodat jouw klant nieuwe inzichten krijgt. En voor wanneer er meer nodig is dan alleen bewustwording, reiken we je een aantal prachtige en effectieve NLP-technieken aan.

Denkpatronen bij coachees herkennen is erg belangrijk om verandering te bewerkstelligen. Want het zijn de beperkende denkpatronen die je klant weerhouden om nieuwe mogelijkheden te zien en om in de nieuwe mogelijkheden te geloven.

Verder geven deze denkpatronen veel psychologisch inzicht. Het is heel waardevol om iemand beter in kaart te brengen en om zo nieuwe mogelijkheden te onderzoeken die vooral bij de denkstijl van de klant passen.

Masterclass NLP voor loopbaancoaches – Certificaat

Bij een succesvolle afronding ontvang je het certificaat “Masterclass NLP voor loopbaancoaches”. Loopbaancoaches met deze referentie stralen extra professionaliteit uit en trekken zo nieuwe klanten aan.

Heb je soms het gevoel dat jouw loopbaanbegeleiding diepgang en effectiviteit mist?

Melden zich bij jou klanten aan die
- geen zelfvertrouwen meer hebben in hun eigen kunnen
- professioneel van richting willen veranderen maar niet goed weten waarheen precies
- lijden onder een lastige relatie/conflict met collega of overste
- zich miskend/niet gewaardeerd voelen
- geen uitdaging meer ervaren in hun huidige job
- twijfelen over keuzemogelijkheden
- een slechte work-life balans hebben of aanhoudend werkstress ervaren
- geen zingeving of motivatie (meer) vinden in huidige job
- zich afvragen of hun job (nog wel) past bij wie ze zijn als persoon
- lijden onder pestgedrag op het werk of ongepast gedrag van leidinggevende(n)
- lijden onder een te zware job of te veel en te snelle veranderingen
- verscheurd zijn door ambitie enerzijds en het vinden van voldoende rust anderzijds
- of een gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden in huidige job ervaren?

En wil je concrete antwoorden en manieren van aanpak voor deze kwesties ontdekken?

Wil jij jouw coachingklanten inspireren en motiveren in hun loopbaanontwikkeling?

Wil je leren hoe je jezelf én jouw klant in een vermogende stemming brengt?

Voel je de nood aan een duidelijke structuur om echt vooruitgang te boeken tijdens een coachingstraject?

Wil je weten hoe je jouw coachingklant in beweging brengt?

Wil je ontdekken hoe je makkelijk de beperkende overtuigingen van jouw klant vindt, én de belemmeringen uit de weg ruimt?

Dan is deze Masterclass voor jou bedoeld.