Natuurcoaching

Coaching is vaak een stilzittend gebeuren, binnen vier muren en met veel ‘hoofdwerk’. Met natuurcoaching breken we die muren af en plaatsen we de mens in dialoog met de natuur. Als natuurcoach begeleid je cliënten naar een betere verbinding met hun natuurlijke zelf en in verbinding met de natuur.

Deze opleiding biedt:

  • een verbreding en verdieping van de coachingvaardigheden die je al hebt;
  • met je intuïtie leren werken en creëren in en met de natuur;
  • methodieken om een coachinggesprek te leiden aan de hand van de Koraalwaaier en het Vorkmodel;
  • een inleiding tot natuurwerkvormen om je cliënt te begeleiden in diens persoonlijke ontwikkeling;
  • een stevig onderbouwd werkkader van ecopsychologische inzichten;
  • een nieuwe stap in je eigen ontwikkeling en een netwerk van mensen die, net als jij, zelfontplooiing belangrijk vinden en dit willen doen in en met de natuur
“Omdat ik meer en meer de behoefte aan natuur herkende – bij mezelf zowel als bij mijn klanten – heb ik me ingeschreven voor de opleiding Natuurcoaching. Tijdens het kennismakingsgesprek werd ik overtuigd. Deze opleiding vergroot je ervaring met de natuur, je creativiteit en brengt veel diepte aan. De combinatie van eigen ontwikkeling met de volledigheid van de Koraalwaaier hebben mijn verwachting van de opleiding overtroffen. Ann is een degelijke, humoristische en lieve trainer. Echt heel fijn.”
Jolanda Herngreen

Natuurcoaching: meer dan coachen in de natuur

Natuurcoaching is meer dan coachen terwijl je wandelt en oefeningen doet in een bos of veld. Het is de link durven leggen met het lichamelijke en het zintuiglijke, want alleen zo voelen we verbinding met onze natuurlijke leefomgeving. En dat leidt dan weer tot verbinding met ons natuurlijke zelf.

Het Ontwikkelingsinstituut biedt deze opleiding aan sinds 2016 en doet dat met de combinatie van methodiek en het leren werken met je intuïtie. De methodiek steunt op ‘De Koraalwaaier©’ van Ann Sterckx waarbij je kaders, oefeningen, vaardigheden en intuïtie leert combineren. Je leert verschillende lagen van verbondenheid met de natuur te leggen om te komen tot betere zelfzorg, zorg voor de samenleving en de aarde. Zo word je een professionele natuurcoach.

Je eigen ontwikkeling als natuurcoach

Het Ontwikkelingsinstituut gelooft in het belang van persoonlijke ontwikkeling als fundament, een basis waarop je voortbouwt wanneer je zelf mensen wil begeleiden als coach, leidinggevende of hulpverlener. De opleiding natuurcoaching heeft dan ook aandacht voor je eigen traject en helpt je om ook zelf ‘thuis te komen in je landschap’.

Startdata
5 juni 2020 - 09:30
Duur
9 dagen + 2 halve intervisiedagen + 1 certificatiedag - in de brochure (zie verder op deze pagina) vind je de volledige kalender
excl. btw € 3500
€ 4235.00
Vereiste voorkennis

Deze opleiding is een specialisatie voor mensen die al over voldoende coachingvaardigheden beschikken.

Groep
Maximaal 12 deelnemers
KMO-portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. KMO’s en zelfstandigen krijgen op die manier tot 30 % korting.