contact+32 (0)475.61.45.23

Gratis HOI-Dag

De 5de editie van onze "hOI-Dag" is gepland op dinsdag 11 februari 2020!

Hieronder het programma van vorig jaar om je een indruk te geven van het verloop van die dag.

 

VEERKRACHT: Hoe positief omgaan met wat op je afkomt ? (programma van 2019)

 

Voor deze vierde HOI-dag kiezen we voor het blijvend actueel thema: hoe veerkrachtig zijn en meewerken aan een nieuwe toekomst?

In tijden van maatschappelijke onzekerheid, radicalisering, prestatiedruk, zien wij het als een gigantische uitdaging voor elk van ons om LEVENSVREUGDE te behouden, VEERKRACHTIG te zijn en de DIALOOG open te houden. Die levenshouding geeft sowieso een extra boost aan onze efficiëntie op het werk. Daarnaast is zinvolheid een doel op zich. Het goede nieuws is dat er denkkaders en methoden ter beschikking zijn om hierin vaardiger te worden.

 

Het Ontwikkelingsinstituut kiest voor maatschappijbetrokkenheid, vertrekkende vanuit onze persoonlijke ontwikkeling. Cruciaal voor je eigen geluk en dat van de wereld, is de manier hoe je reageert op wat er zich aandient. De HOI-dag is bedoeld om het thema ‘hoe reageren op wat op je afkomt?’ in de aandacht te brengen. We getuigen van onze aanpak, geven methodiek mee en laten oefenen... het wordt een vreugdevolle dag.

 

De hOI-dag is bedoeld voor mensen die ons instituut en haar activiteiten nog niet of onvoldoende kent.

 

Op deze dag worden boeken van de hOI-auteurs te koop gesteld (alleen cash te betalen).

 

 

Wanneer?

datum nog te bepalen

 

 

Programma

 

09.30u : Verwelkoming

 

10.00u – 10.10u: Introductie: de maatschappelijke keuze van het Ontwikkelingsinstituut. Marcel Hendrickx, Rudy Vandamme (www.hetontwikkelingsinstituut.be)

 

10.10u – 11.10u: Meer zelfzorg en veerkracht dankzij NLP. Sven Kerremans, Chrisse Mahieu, Ann Sterckx (www.nlp.be)

In deze wervelende tijden is het meer dan ooit een noodzaak geworden om aan zelfzorg te doen. Wat we dienen te leren is hoe we veerkrachtig kunnen blijven, om alzo vanuit onze authenticiteit en in verbinding met de ander (medemens, maatschappij, …) te denken, te voelen en te handelen. NLP biedt ons meer dan een pragmatisch kader: met zijn vooronderstellingen, modellen en technieken biedt het vele opties om het leven te omarmen en veerkrachtig in beweging te blijven.

 

Pauze

 

11.30u – 12.30u: De ontwikkelingsgerichte levenshouding en de toepassing in coaching. Rudy Vandamme (www.ontwikkelingsgerichtcoachen.be)

Veerkracht en zelfzorg worden in het Ontwikkelingsgericht Coachen gezien als onderdeel van identiteit. Bij veel clienten is dat echter niet het geval. Onder veel coachaanmeldingen ligt de vraag om ‘in je kracht te komen of meer authentiek te leven vanuit wie je bent’. Mensen worden tegenwoordig weggeblazen door allerlei invloeden, zowel privé als professioneel. In dit gedeelte wordt het Vorkmodel uitgelegd in functie van dit thema. Er wordt ook uitgelegd hoe het Ontwikkelingsgericht Coachen van teams werkt.

 

Gratis broodjeslunch

 

13.30u – 14.30u: Jezelf graag zien en zelfsturing op perfectionisme. Marcel Hendrickx (www.ocp-methodiek.be)

De laatste tien jaar nemen de gevolgen van perfectionisme epidemische proporties aan. Bijna iedereen kent wel iemand in zijn kring die burn-out heeft. Het is een maatschappelijk probleem. Mensen worden ziek of vluchten in zinloos ontsnappingsgedrag. Wij willen perfectionisme een halt toeroepen. Dat doen we in de eerste plaats door zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de hinderlijke effecten van dit patroon. We hopen dat die bewustwording een aanzet is om zich te bevrijden van de gesel van hun perfectionisme, zodat ze zelf vrij en blij in het leven kunnen staan. Die authentieke manier van leven zal een positief ontwikkelingseffect hebben op hun kinderen, relaties, collega's, cliënten enz.  Zo kan er een positieve golf ontstaan die effectief een impact heeft op onze doldraaiende maatschappij.

 

14.30u – 15.30u: De natuur als troost en de toepassing in natuurcoaching. Ann Sterckx (www.natuurcoaching.be)

We verliezen makkelijk onszelf in deze hectische wereld. We leven sneller dan wat ons bioritme aankan. Terug natuur in je leven brengen, diep contact maken met het ongetemde wilde in jezelf en met de natuur in het algemeen helpt ons de juiste keuzes te maken in het leven. Verschillende wetenschappelijke artikels tonen het aan: natuur dient een onderdeel te zijn van ons leven. Op die manier kunnen we kiezen voor een leven dat goed is voor onszelf, voor onze medemens en voor de aarde. We worden er gelukkig van.

 

15.30u – 16.00u: reflectie in subgroepen onder leiding van alle trainers.

 

Afsluitende netwerkdrink

 

Plaats:

Domein Koningsteen, Oxdonkstraat 168,  Kapelle-op-den-Bos.

Inschrijving:

De inkom is gratis, inschrijven is echter verplicht via de inschrijvingsmodule van onze nlp.be website. Volg deze link naar de kalender van nlp.be en schrijf daar in voor de Gratis HOI-dag.  

Wil je meer informatie, dan kun je Yasmina van het secretariaat contacteren:

info@hetontwikkelingsinstituut.be

Tel 00 (32) 475 61 45 23