contact+32 (0)475.61.45.23

Onze historie

In 1995, de tijd voor de mobiele telefoons, de tijd voor internet en email en ook, geloof me, de tijd voor dat coaching op de markt kwam, startte Rudy Vandamme De School voor NLP. Deze school heeft een zeer succesvolle start gekend, mede dankzij het unieke profiel. Van in het begin werden NLP opleidingen verbonden met authentieke ontwikkeling van deelnemers. Dat was in de jaren 't negentig binnen de NLP middens nog niet gekend. NLP was toen teveel poeha.

 

NLP: effectief communiceren, efficiënte zelfsturing`

 

....met als ultiem doel dat je gelukkig bent, geniet van het korte bestaan en vanuit de plek waar je werkt en leeft een positief verschil weet te maken.

 

 

In 1999, werd Coaching & Co bvba opgericht. Rudy Vandamme, wakker als hij is, was de eerste op de Vlaamse markt om het mooie van coaching te zien: niet louter om doelen te bereiken, maar vooral om identiteit te verbinden met doelen.  Coaching&Co organiseerde vanaf toen open opleidingen, maar ook de vele in-company trajecten passeerden de revue.

 

In 2003, kwam het Handboek Ontwikkelingsgericht Coachen op de markt. Dat boek kende vanaf zijn lanceren tot heden een razend succes. Er zijn ondertussen meer dan 20.000 exemplaren verkocht, wat voor dergelijk moeilijk boek zeer ongewoon is.

 

Ontwikkelingsgericht coachen: methodisch sterk, maatschappelijk relevant

 

Meer en meer is de focus, zowel in de NLP opleidingen als in de coaching opleidingen komen te liggen op WELGEVORMDE ONTWIKKELING. Daarmee vonden we tussen beide opleidingen een verbindende grotere missie: het gaat er om mensen te helpen sterke en gelukkige persoonlijkheden te worden die genoeg 'stralingskracht' hebben om zowel professioneel als privé een verschil te maken.

 

Als wij naar onze collega's kijken op de markt, dan zien wij ons uniek kenmerk ligt in de combinatie van methodische degelijkheid en maatschappelijke bewogenheid. Vanuit die inspiratie kun je begrijpen dat we kiezen voor een nieuwe bedrijfsnaam waar we de volgende tien jaar binnen het landschap van de vele opleidingen ons op heldere wijze willen differentieren.

 

Waar we nu staan, is de verdere uitbreiding van ons maatschappelijk relevant werk. We zijn dan ook blij dat Marcel Hendrickx zijn project 'bevrijd jezelf van perfectionisme' heeft weten te ontwikkelen tot een uniek krachtig aanbod.